Lean Black Belt training | Masters In Lean (2024)

Na de Green Belt training ben je aan de slag gegaan met jouw opgedane Lean kennis. Nu wil je meer en ben je toe aan de volgende stap. Opvolgend op de Green Belt leer je tijdens de Black Belt training geavanceerde Lean technieken toe te passen. Tevens verandert de rol in Lean projecten van projectlid naar projecttrekker. Je wordt een verbinder tussen bedrijfsonderdelen en denkt continu vanuit de waardestroom. Een aantal van jouw voorgangers geven nu zelf training in Lean. Gedurende de training behaal je concrete resultaten voor jouw organisatie.

Schrijf je direct in voor onze Black Belt trainingen of vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Direct inschrijven Brochure downloaden

De Masters in Lean Black Belt opleiding biedt een brede verdieping van de Lean Green Belt opleiding. Enerzijds gaat het dieper in op bekende instrumenten en anderzijds leer je veel nieuwe principes die jouw Lean skills verder aanvullen. De opleiding waarborgt een kennisniveau dat je in staat stelt om binnen jouw organisatie zelf Lean projecten te leiden en daarbij sturing te geven aan zowel de gedragskant als aan procesverbetering in jouw organisatie. Tevens bereidt de opleiding je voor op het aansluitende examen dat leidt naar de certificering Certified Black Belt in Lean (CBBL®) door het International Independent Board for Lean Certification (IIBLC®).

Voor wie?

Deze Black Belt is opvolgend op de Green Belt. Met de Black Belt training leer en ervaar je zelf wat een Lean transformatie inhoudt gericht op de langetermijnvisie van de organisatie. Als Black Belt kan je binnen jouw organisatie Lean initiatieven opzetten en leiden op een waardestroom-niveau. Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om mensen op de werkvloer mee te krijgen in de Lean transformatie en weet hoe je mensen kunt enthousiasmeren, opleiden en begeleiden.

De dagopleiding bestaat uit zes lesdagen, een examen en twee terugkomdagen met intervisie. Hierna volgt traject om de theorie in de praktijk te brengen. Afhankelijk van de bekendheid met de stof wordt de totale studiebelasting per module geschat op ongeveer 100 uur. De opleiding is klassikaal te volgen.

Lean Black Belt training | Masters In Lean (1)

Na deze training ben je in staat om:

  • Zelfstandig een Lean traject te begeleiden
  • Lean toe te passen binnen jouw organisatie en daarmee problemen in processen te signaleren, te analyseren en aan te pakken
  • Lean tools en technieken die voor een Lean transformatie van belang zijn toe te passen

Trainingen vinden plaats in een veilige leeromgeving onder begeleiding van energie(ke) trainers met veel passie en ervaring in het vak! Daarnaast kan de training ook incompany plaatsvinden waarbij de theorie direct gekoppeld wordt aan jullie praktijk en/of projecten.

Het programma

Tijdens deze module wordt VSM herhaald vanuit de Green Belt opleiding en leggen we de focus op het proces en minder op de techniek. Daarnaast komt Projectmanagement aan bod, waarbij de focus ligt op kennis en vaardigheden met betrekking tot het leiden van een project.

Tijdens deze module gaan we dieper in op VSM in een productieomgeving.

Tijdens deze module leer je meer over VSM in de gezondheidszorg en daarnaast gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van TPM ofwel Total Productive Maintenance.

Dit deel van de opleiding richt zich op de zogenaamde soft skills. Tevens zal het statistische deel van deze opleiding aan bod komen.

Oefenen, oefenen, oefenen.

De wedstrijd met jouw internationale IIBLC certificering Black Belt (deel theorie) als prijs.

Tijdens de terugkomdag geef je een presentatie over de voortgang van jouw eigen project. Kenmerk van deze presentatie is interactie en intervisie, ofwel: leren van elkaar.

Bij voorgaande groepen combineerden we deze dag regelmatig met een bedrijfsbezoek aan één van de deelnemende bedrijven in deze trainingsgroep.

Tijdens de tweede terugkomdag geef je een eindpresentatie over jouw eigen project. Kenmerk van de presentatie is het geven van projectinformatie ten aanzien van de tools, resultaten en het proces zelf. Er is ruimte voor vragen en discussie.

Bij voorgaande groepen combineerden we deze dag regelmatig met een bedrijfsbezoek aan één van de deelnemende bedrijven in deze trainingsgroep.

Na een 4-ogen review door Masters In Lean kan de kandidaat bij een voldoende uitgewerkt rapport zijn of haar verbeterproject indienen bij IIBLC. Een onafhankelijke (internationale) IIBLC jury beoordeeld dan het rapport (het praktische deel). Met het behalen van ook het praktische deel van de Black Belt is de studie succesvol afgerond.

Coaching met impact

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om gebruik te maken van coaching door een van onze (Master) Black Belts. Op deze manier kan de opleiding nog beter toegepast worden, waardoor je er meer van leert. Wij zijn ervan overtuigd dat de theorie van Lean pas goed beklijft als je deze ook echt toepast en daarom bieden wij de mogelijkheid van coaching aan. Uit eigen ervaring raden wij een minimum van 1,5 - 2 dagen coaching aan per project, de kosten hiervoor zijn € 1.200,- (excl. BTW) per dag.

Hoe werkt deze coaching?

Wij werken (als Masters In Lean) met een strippenkaart principe. Je kunt een strippenkaart* afnemen met daarop 4 coachingsuren, oftewel 4 strippen bij ons afnemen voor 600 euro (150 euro per uur). Je geeft aan hoeveel strippen je wilt afnemen. Dit bepaalt je budget. Uiteraard bepaalt je ontwikkelvraag ook hoeveel uren je nodig hebt. Dit kunnen we het best in gezamenlijk overleg inschatten.

Je kunt gebruik maken van een persoonlijke coachingssessie op locatie. Hiervoor hanteren wij een minimale afname van 4 uur, oftewel 4 strippen. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van coaching via telefoon of Skype. In dit geval is er geen afnameminimum en rekenen we één strip per uur.

Locatie

De trainingen vinden plaats in Utrecht en Arnhem, het examen wordt afgenomen in Nieuwegein:

Trainingslocatie: Utrecht

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Plan route

Trainingslocatie: Arnhem

Lorentz Ondernemerscentrum
IJsselburcht 3
6825BS BS Arnhem

Plan route

Examenlocatie: Nieuwegein

ATIM Academy
Buizerdlaan 2
3435 SB Nieuwegein

Plan route

Examenlocatie: Zwolle

ATIM Academy
Hertsenbergweg 1
8041 BA Zwolle

Plan route

Examenlocatie: Den Bosch

ATIM Academy
Burgemeester Burgerslaan 50
5245 NH Den Bosch

Plan route

Examenlocatie: Antwerpen

Concentra Bedrijvencentra
Katwilgweg 2
2050 - Antwerpen, België

Plan route

Trainingskalender

  • Dag
DagDatumTijd
Dag 1woensdag 18 september 20248.30 - 16.00 uur
Dag 2woensdag 2 oktober 20248.30 - 16.00 uur
Dag 3woensdag 16 oktober 20248.30 - 16.00 uur
Dag 4woensdag 6 november 20248.30 - 16.00 uur
Dag 5woensdag 20 november 20248.30 - 16.00 uur
Dag 6woensdag 4 december 20248.30 - 16.00 uur
Examenvrijdag 13 december of zaterdag 14 december 20249.00 - 12.00 uur
Intervisiedag 1woensdag 8 januari 202518.30 - 21.30 uur
Intervisiedag 2woensdag 5 maart 202518.30 - 21.30 uur
  • Dag
DagDatumTijd
Dag 1woensdag 12 maart 20258.30 - 16.00 uur
Dag 2woensdag 26 maart 20258.30 - 16.00 uur
Dag 3woensdag 9 april 20258.30 - 16.00 uur
Dag 4woensdag 23 april 20258.30 - 16.00 uur
Dag 5woensdag 14 mei 20258.30 - 16.00 uur
Dag 6woensdag 28 mei 20258.30 - 16.00 uur
ExamenHalf juni 20259.00 - 12.00 uur
Intervisiedag 1woensdag 3 september 202518.30 - 21.30 uur
Intervisiedag 2woensdag 5 november 202518.30 - 21.30 uur

Certificering

Masters in Lean werkt met de IIBLC certificering. Dit staat voor International Independent Board For Lean Certification. Dit is een onafhankelijke Europese standaard die in meer dan 15 Europese landen geldig is en daarmee uniformiteit in gehanteerde terminologie en filosofie garandeert. Bij internationale certificering gebruiken wij IIBLC. Vind meer informatie op www.iiblc.org.

Investering

Per cursist is de prijs €3.950,-. Vanaf een 2de deelnemer van hetzelfde bedrijf is er een korting van 10% voor iedere volgende deelnemer.

Heb je een vraag? Ga hier direct naar onze Veelgestelde vragen (FAQ).

Impressie

Lean Black Belt training | Masters In Lean (2024)

FAQs

How hard is the Lean Six Sigma Black Belt test? ›

The Lean Six Sigma Black Belt exam is quite hard and often not easy to clear on the first attempt. Many students prepare for months and still end up failing. Good preparation materials, disciplined study, and the right mindset are needed to clear the exam.

How many questions are on the Lean Six Sigma Black Belt exam? ›

The Official CSSC Lean Six Sigma Black Belt Certification exam consists of 150 questions.

What score do you need to pass the Lean Six Sigma Black Belt exam? ›

In order to achieve the professional designation of IASSC Certified Black Belt (IASSC-CBB™) from the International Association for Six Sigma Certification, candidates must sit for the IASSC Certified Lean Six Sigma Black Belt Exam and achieve a minimum score of 70%.

How long does it take to get lean Black Belt? ›

It takes 10 weeks to complete the Lean Six Sigma Green Belt Online Certification course, 8 weeks for the Lean Principles course, and 16 weeks for the Lean Six Sigma Black Belt course.

What is the pass rate for Six Sigma Black Belt? ›

Industry leading 98% pass rate

Six Sigma Black Belt Certification is the goal, our Boot Camp is how you get there. You'll learn the critical project management concepts, principles and techniques needed to pass the Six Sigma Black Belt exam on your first attempt.

Is a Lean Six Sigma black belt worth it? ›

A Lean Six Sigma certificate can generally take up to 16 weeks to complete. According to salary data reported by PayScale, Black Belts can earn an average of $16,000 more per year than their Green Belt counterparts, with an annual average salary of $96,000. Read More: Learn about LSS certificates.

Is the Six Sigma exam open book? ›

The Official CSSC Lean Six Sigma Green Belt Certification exam consists of 100 questions. It is an open-book format examination (we encourage the use of the free Self-Study Guide issued by The Council for Six Sigma Certification while taking the exam) that you will have 2 hours to complete.

Can I go straight to Lean Six Sigma Black Belt? ›

While it's possible to enroll in Six Sigma Black Belt training without first attaining Green Belt status, following the standard progression can make the training and certification process much easier for you, in the long run.

Which Six Sigma certification is most recognized? ›

The most recognised Six Sigma certification is the Six Sigma Green Belt, which focuses on statistical tools and analysis techniques to improve processes within an organisation. Examples of recognised providers include ASQ (American Society for Quality) and IASSC (International Association for Six Sigma Certification).

Can I get Six Sigma black belt without experience? ›

There is no specific work experience or number of years required to take the Six Sigma Green Belt or Six Sigma Black Belt Programs.

How long does it take to study for Lean Six Sigma Black Belt? ›

How long does lean six sigma black belt certification take? The Lean Six Sigma Black Belt certification takes between 1 to 3 months to complete, depending on the provider and project requirements. The average completion time for Black Belt certification through SSGI is 45 days.

How much can I make with a Lean Six Sigma Black Belt? ›

Lean Six Sigma Black Belt Salary
Annual SalaryMonthly Pay
Top Earners$108,000$9,000
75th Percentile$105,000$8,750
Average$99,999$8,333
25th Percentile$95,000$7,916

How hard is black belt Lean Six Sigma? ›

A passing score on the Six Sigma Black Belt exam

The Black Belt exam has 150 questions, or 50 more questions than the Green Belt exam, and it can take four hours to complete. Most organizations consider 70% a passing score, and you can retake a Black Belt exam.

Does a Lean Six Sigma black belt expire? ›

After fulfilling the certification requirements, candidates will receive an Official CSSC Six Sigma Black Belt Certification issued by The Council for Six Sigma Certification, the most respected accrediting organization in the Six Sigma industry. Our certifications have no expiration date.

Can you get a black belt in a month? ›

The longest time taken to earn a first degree black belt is 27 years while the shortest training period recorded was 4 years. Going by this study, you can say that it can take anywhere from 5 years to 25 years of rigorous practice.

Is a Six Sigma black belt easy? ›

You can complete the training and certification exam in less than 30 minutes, even if you have no prior training. The Six Sigma Black Belt however, can be quite challenging. To successfully pass the Six Sigma Black belt certification exam, you must study all aspects of the DMAIC method and the tools used.

How long does it take to study for Lean Six Sigma black belt? ›

How long does lean six sigma black belt certification take? The Lean Six Sigma Black Belt certification takes between 1 to 3 months to complete, depending on the provider and project requirements. The average completion time for Black Belt certification through SSGI is 45 days.

Is the Six Sigma exam hard? ›

Is Lean Six Sigma Green Belt Difficult? We can best sum up the difficulty level of gaining green belt knowledge and certification in 3 words: challenging, achievable, rewarding. Depending on the course you choose and its associated exam or assessments, you will find that the difficulty level varies.

How to pass Six Sigma Black Belt exam? ›

The most effective way to prepare for the SSBB exam is to familiarize yourself with the Six Sigma Black Belt methodology. Completing training through a qualified provider or studying from our free Six Sigma Training Manuals will equip you to gain the knowledge and skills to succeed.

Top Articles
7 games like Pokemon Scarlet and Violet for more monster battling RPGs
Amazon verschiebt sein MMORPG auf der PS5 und Xbox, 2 andere wollen riesige PvP-Schlachten bieten
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Webmail.unt.edu
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Stellaris Resolution
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Hooda Math—Games, Features, and Benefits — Mashup Math
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 5892

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.